Työyhteisötaidot - mitä ne ovat?

Työelämä, työn tekeminen ja merkitys, asiantuntijuus ja johtajuus ovat muuttuneet valtavasti viime vuosikymmenien aikana. Oman ammattialansa osaamisen lisäksi työntekijät tarvitsevat vahvoja yhteistyön, vaikuttamisen ja itsensä johtamisen taitoja, joita voidaan kuvata myös nimellä työyhteisötaidot.

Sana työyhteisötaidot sisältää kolme osaa, jotka kuvaavat hyvin sanan merkitystä:

mielenosoitus3.jpg

TYÖ + YHTEISÖ + TAIDOT

  • TYÖyhteisötaidot liittyvät työhön. Ne ovat jotakin, jota tarvitsemme tehdäksemme työmme hyvin ja voidaksemme työssä hyvin.
     
  • TyöYHTEISÖtaidot liittyvät työyhteisöön, hyvään olemiseen ja tulokselliseen tekemiseen yhdessä muiden kanssa. Ne ovat vaikuttamisen ja vaikutetuksi tulemisen taitoja. Yhteistyön taitoja. Sekä  itsensä johtamisen taitoja, joita myös tarvitsemme toimiessamme  yhdessä muiden kanssa.
     
  • TyöyhteisöTAIDOT ovat taitoja, joita meistä jokainen voi oppia ja harjaannuttaa. Ne eivät ole työyhteisö­geenejä tai -ominaisuuksia, jotka meille joko on tai ei ole.

Näitä taitoja kehitetään kuitenkin varsin vähän koulu- ja opiskeluaikana. Työelämässä kehittämisen mahdollisuus on yleensä tarjolla vain esimiehille ja muille ns. avainhenkilöille.

Me Heuristicassa olemme vakaasti sitä mieltä, että työyhteisötaidot kuuluvat kaikille – asemasta ja työtehtävästä riippumatta. Miten tehdä tämä mahdolliseksi kohtuullisin kustannuksin? 

Tähän tarpeeseen syntyi Kehityksen ketjureaktio™. Ketjureaktio-valmennukseen osallistuvat esimiehet ja kehitysagentit, jotka vievät työyhteisötaitoja eteenpäin omalla työpaikallaan. Tässä heillä on apunaan valmennuksen antama tuki ja Heurix™-eOppaat.

Mikäli kiinnostuit asiasta, niin ota yhteys – kerron mielelläni lisää!

Minna Rasila, p. 040 5536774

Lähetä sähköposti Minnalle