Coaching Ajokortti®

Haluatko saada apua haasteisiisi ja auttaa työkavereitasi coachaamalla?

Asiantuntijatyötä vaivaa kova ohjausvaje. Coachaamalla voimme jokainen auttaa toisiamme eteenpäin hankalissakin ongelmatilanteissa. Tule opiskelemaan coachingin perusteet ja ota käyttöösi tämä vuorovaikutuksen super-työkalu!

“Voin käyttää näitä taitoja kaikissa vuorovaikutustilanteissa.”
Valmennus sopii kaikille, jotka haluavat yrittää oppia ymmärtämään kommunikaatiota omalta ja muiden kannalta eri tilanteissa
“Itseäänkin voi koutsata!
“Oma ymmärrys ja tietoisuus kasvoi.”
Tämä valmennus on erittäin hyödyllinen kaikille.
Ryhmän”henki” ja kaikkien avoin suhtautuminen taustoista välittämättä asiaan
“Valmennus oli loistava, suuri kiitos :-)”
”Hienoa oli prosessinomaisuus: etukäteisorientaatio ja ”jälkihoito” sekä ohjattu harjoittelu”
Oman ajattelutavan ja tavoitteiden parempi ymmärtäminen
“Tärkeitä olivat havainnot itsestä erilaisissa kommunikaatiotilanteissa”
”Koutsauksesta hyötyvät kaikki osalliset.”

Oletko Aino, Eino, Ilona vai Onni?

Aino, Eino, Ilona ja Onni työskentelevät kaikki samantyyppisissä vaativissa asiantuntijatehtävissä. Jokainen on työpaikallaan ainoa kyseisen alueen substanssiosaaja. Nyt heillä jokaisella on tärkeä ja kiireellinen työtehtävä, joka tuntuu vaikealta eivätkä he eivät pääse asiassa eteenpäin, tuskin edes alkuun.

Aino ottaa yhteyttä esimieheensä ja pyytää apua. Esimies on onneksi käynyt valmentavan johtamisen koulutuksessa ja ottanut opit käytäntöön työssään. Esimies on kiireinen ja vastaa Ainolle seuraavana päivänä, että hän voi auttaa ensi viikon alussa. Aino päättää tehdä siihen asti muita helpompia tehtäviä, joita toki on työjonossa.

Eino ei ole yhtä onnekas esimiehen suhteen. Esimies antaa pari ohjetta, jotka Eino asiasta paremmin selvillä olevana tietää aivan hölmöiksi. Esimies myös kannustaa: ”Nyt hommiin, tulosta tekemään. Kyllä sinä osaat. Tsemppiä!” Eino yrittää ja ahdistuu tietäen tulospaineet. Kuinkahan kauan näissä hommissa jaksaa, kun tuntuu, ettei työasioista pääse irti unissaankaan – jos uni yleensä tulee?

Ilona tietää, että Onni on opetellut coachausta ja auttaa mielellään kollegoitaan. Ilona laittaa Onnille pikaviestin: ”Paha probleema. Kuinka pian voisit auttaa?” Onni vastaa heti: ”Puoli tuntia liikenee vaikka saman tien. Tavataanko Teamsissa?” Ilona huokaisee helpotuksesta, kun hän tietää apua tulevan. Puolen tunnin päästä hänellä on mielessään seuraavat pienet etenemisaskeleet ja listalla pari tietolähdettä ja henkilöä, joilta hän uskoo saavansa lisätietoa asiasta. Ilona pitää pienen tauon ja ryhtyy sitten toiveikkaalla tarmolla töihin.

Onnilla on hyvä mieli. Hän on auttanut työkaveriaan konkreettisesti eteenpäin ja oppinut taas itsekin lisää mm. omasta organisaatiosta ja ihmisten toimintavoista erilaisissa tilanteissa. Ajatukset ovat lähteneet rullaamaan ja hänelle on Ilonaa coachatessaan tullut mieleen tärkeä asia omaankin haasteeseensa liittyen. Hän päättää jatkaa sen pohtimista coachaten itse itseään: jo vartin kuluttua hän on käynyt päänsisäisen coaching-keskustelun ja tarttuu haasteelliseen tehtäväänsä onnistumiseensa uskoen rauhallisella mielellä.

Koetko olevasi Ainon tai Eemelin tilanteessa? Vai Ilonan, jolla on Onni auttamassa? Vai oletko peräti työyhteisöllesi kultaakin arvokkaampi Oskari?

Coaching avaa todella monipuolisen työkalupakin asiantuntijatyöhön

Jokainen tarvitsee ohjausta työssään. Monesti on kuitenkin niin, että paras ja joskus ainoakin asiantuntija on työntekijä itse. Näissä tilanteissa coaching sopii hyvin ohjaustyökaluksi, jonka kautta tarkennetaan tavoitteet, määritetään toimenpiteet ja valitaan sopiva etenemistapa ilman, että kukaan kertoo valmista vastausta.

Jos kaikilla on tarpeeksi koutsausta osaavia työkavereita,  ongelmalliset tilanteet eivät pitkity vaan apu on aina lähellä. Vertais-koutsaus helpottaa myös esimiesten työkuormaa: Vertais-coaching on jaettua johtajuutta parhaimmillaan!

Miksi juuri sinun kannattaa osallistua Coaching Ajokortti® -valmennukseen?

  1. Opit ja harjoittelet coaching-taitoja ja -työkaluja siten, että voit saman tien ottaa ne tehokkaasti käyttöösi omassa arjessasi.
  2. Saat omaan työhösi tarvittaessa coachausta muilta valmennuksen osallistujilta – myös valmennuksen jälkeen
  3. Saat vahvan pohjan työkavereiden ja muiden yhteistyökumppaneiden auttamiselle valmentavan otteen avulla.
  4. Tutustut käytännönläheisesti erilaisiin coaching-työkaluihin. Opit arvioimaan niitä ja valitsemaan niistä tilanteeseen kulloinkin sopivimman.
  5. Saat kokemusta sekä ohjaamisesta että ohjattavana olemisesta eri menetelmillä.
  6. Saat teoriatiedon ja sen käytäntöön soveltamisen kautta uskallusta ottaa käyttöön uudenlaisia tapoja ja työkaluja niin kollegojen kuin oman työnteon tukemiseen.
  7. Opit auttamaan työkavereitasi ja itseäsi ottamaan käyttöön parhaat vahvuutensa ja voimavaransa.
  8. Verkostoidut muiden kehittämishenkisten ihmisten kanssa.

 

Neljä tehokasta puolen päivän koulutusta  sekä tuki soveltamiseen arjessa

Coaching Ajokortti® -valmennus alkaa orientaatiolla, joka sisältää vähän ennakkoluettavaa ja -tehtäviä. Tämän jälkeen pidetään neljä puolen päivän tehovalmennusta, joiden aikana käydään coachingia läpi työkaluna sekä omia valmiuksia koutsaamiseen. Valmennuksen aikana harjoitellaan runsaasti tavoitteena se, että koulutuksen päättyessä saat  Coaching Ajokortin tunnustuksena osaamisestasi. Saat todistuksen lisäksi, niin halutessasi, myös osaamismerkin, jonka voit liittää mm. LinkedIn-profiiliisi!

Seuraava avoin valmennus:

Toteutamme Coaching Ajokortti® -valmennuksia toistaiseksi vain tilausvalmennuksina pääasiassa ASAP-projektien yhteydessä.

 Lue lisää

Kysy lisää!

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi Coaching Ajokortti® -valmennukseen liittyen.

Lähetä yhteydenottopyyntö Pyydä tarjous